30 Min Recipes: 5 Maharashtrian Snacks To Pair With Evening Tea


Tetid är inte bara en snabb kvällspaus, det är en ritual som teälskare lever efter! Från heta debatter till hälsosamma samtal, chai-tiden är när allt äger rum. Kvällsteet är när vi delar några värdefulla stunder med våra nära och kära och hinner med vår dag. Liksom kvällar är ofullständiga utan te, är te ofullständiga utan en mängd snacks! Medan samosas och pakodas är synonyma med chai-snacks, kan det bli lite vardagligt att upprepa dem. Om du letar efter nya snacks att njuta av på kvällen, så har vi sammanställt en lista med läckra Maharashtrian-snacks som du kan prova. Det bästa med dessa recept är att de är klara på bara 30 minuter.

Läs också: Se: Kenny Sebastian romantiserar Making Chai And We All Can Relate

Här är 5 Maharashtrian Tea Time Snack-recept redo på 30 minuter:

1.Kothimbir Vadi

Dessa Maharashtrian vadis är en härlig kombination av besan, rismjöl, koriander, grön chili och kryddor! Medan de flesta snacks är friterade, är kothimbir vadi ångad, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ att kombinera med te!

Klicka här för hela receptet på Kothimbir Vadi.

2.Matar Karanji

Dessa krispiga och välsmakande gujiyas är fyllda med korianderblad, grön chili och gröna ärtor. Den kryddiga fyllningen och krispiga ytterhöljet erbjuder en smakskur som ingen annan! Förbered bara maida-täcket och ärtfyllningen och sätt ihop dem.

Klicka här för hela receptet på Matar Karanji.

3.Shankaripali

Även känd som shakarparra, detta söta och krispiga mellanmål avnjuts populärt i Maharashtra under festivaler. Formad som diamanter, är degen gjord av mjölk, socker, ghee och maida och friteras sedan för att ge sin typiska krispiga konsistens.

Klicka här för hela receptet på Shankaripali.

4.Bhakarwadi

En annan klassisk te-tid mellanmål, bhakarwadi erbjuder en blandning av söta och salta smaker som smakar utsökt! Det spiralformade mellanmålet har en masalablandning i mitten. Masalan fylls i degen för att få små spiraler och friteras sedan tills den är knaprig.

Klicka här för hela receptet på Bhakarwadi.

5.Chivda

Denna Maharashtrian namkeen är en masaledaar-kombination av krispigt flingat ris, jordnötter, curryblad och kryddor. Om du älskar att äta namkeen till ditt kvällste, då är denna kryddiga och smakrika chivda perfekt för dig. Kom ihåg att fritera det flingade riset för att få namkeens signaturcrunch.

Klicka här för hela receptet på Chivda.

chivda 620

Prova dessa läppsmakande Maharashtrian-snacks och låt oss veta i kommentarsfältet hur du gillade dem!Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.