Children getting Covid-19 re-infections, other seasonal illness: Expert – Times of India


NEW DELHI: Mitt i ökningen av Covid-19-fall bland barn sa hälsoexperten att barn som smittades av coronavirus i januari eller april återigen infekteras med viruset men fallen är milda som kan hanteras hemma.
Men barn smittas också av andra säsongsbetonade sjukdomar.
Dr Nitin Verma Direktör Madhukar regnbåge Barnsjukhuset sa att barn kommer med Covid-19-reinfektion.
”Jag har ett stort antal fall som har haft Covid en gång och återigen smittas av Covid för andra gången. Så ett barn som smittades av Covid i januari smittades igen i april och som fick det i april fick det igen nu.”
“Om det är en annan stam så håller inte skyddet, så många barn får Covid för andra gången,” sa Dr Verma.
Han sa vidare att barn också får andra infektioner, “Covid har pågått och till och med nu får jag nästan fyra till fem barn som är nere och är bevisade fall av Covid på en dag. Det finns mycket handfot- och klövsjuka, särskilt bland små barn som går i skolan. Det finns många virusfeber som är början av denguefeber och nyligen har vi också börjat få fall av svininfluensa”, tillade han.
Dr Verma sa att de flesta av Covid-fallen är milda som kan hanteras hemma.
“Lyckligtvis är de flesta fall lindriga. Allvaret är bara hos vuxna. Fördelen med de vuxna är att de också har tagit sitt vaccin. Så deras symtom är lite mer men barnen har mild till måttlig svårighetsgrad och allt hanteras i själva huset, tillade han.
Angående symtomen som diagnostiseras bland barn, sa han, “Barn visar feber, några av dem har ont i halsen. Vissa barn har utslag och andra har symtom på kräkningar och lös rörelse.”
“Vaccination hjälper till att förebygga sjukdomens svårighetsgrad och se till att du inte hamnar på sjukhuset eller ICU och bära en mask, handtvätt och social distansering,” sa Dr Verma om skyddsåtgärder.
I de flesta fall smittas barn av Covid från skolor också, säger Dr Nitin sa att det är viktigt att fokusera på skolmiljön.
“Så uppenbarligen måste vi fokusera på skolmiljön så att på skolorna se till att maskerna är obligatoriska. Du vet när barn äter sina måltider, de är utspridda så att de inte är nära varandra. Sedan det är ett sätt som vi kan förhindra spridningen av Covid i skolor, säger Dr Verma.
När det gäller frågan om att stänga skolor för att bromsa spridningen av Covid sa han att det inte finns något behov av det om inte fallen går väldigt, väldigt höga.
“Så, om det finns en snabb ökning av fall eller om vi ser en ökning av Covid-fall med allvarlig sjukdom, ja, så är det viktigt att stänga skolor. Men även i skolan kan vi ta fram åtgärder som att du kan ha en hybridmodell som hälften av antalet människor kommer för att man ska kunna behålla social distans. Men jag tror med tanke på den nuvarande situationen och det faktum att fallen inte är särskilt allvarliga, jag skulle inte rekommendera att stänga skolor i nuläget”, tillade han.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post