Man City’s Mendy goes on trial for rape, sexual assault – SUCH TVManchester City och Frankrikes fotbollsspelare Benjamin Mendy inledde på onsdagen sin rättegång för den påstådda våldtäkten och misshandeln av sju kvinnor, vilket kan leda till att hans karriär slutar i fängelse om han döms.

Mendy, 28, anlände till Chester Crown Court i nordvästra England iförd mörkblå kostym och slips för att möta åtta fall av våldtäkt, ett fall av sexuella övergrepp och ett fall av försök till våldtäkt, relaterade till sju unga kvinnor.

Flankerad av en tolk i kajen talade den franske spelaren på engelska för att bekräfta sin identitet.

Han erkände sig i maj oskyldig till nio av anklagelserna, och oskyldig på onsdagen för en efterföljande våldtäktsräkning som inte tidigare hade ställts till honom i domstol.

Alla de påstådda brotten ska ha ägt rum på Mendys hemadress i Prestbury nära Macclesfield, även det i nordvästra England, mellan oktober 2018 och augusti förra året.

Han står inför rätta inför en jury tillsammans med sin medåtalade Louis Saha Matturie, 40, som också har erkänt sig oskyldig.

Matturie nekar till åtta fall av våldtäkt och fyra fall av sexuella övergrepp, relaterade till åtta unga kvinnor. Hans påstådda brott sträcker sig från juli 2012 till augusti förra året.

Båda de åtalade är på borgen, med Mendy föremål för vad en domare tidigare kallade “stränga” villkor, inklusive överlämnandet av hans pass.

Efter gripandet i augusti förra året hölls han först i Altcourse-fängelset i Liverpool och sedan ett fängelse i Manchester, innan han släpptes mot borgen i januari.

Rättegången kommer att pågå i 15 veckor och åklagaren kommer att inleda sitt ärende på måndag.

Ingen av kvinnorna som ska ha blivit överfallna kan namnges enligt engelsk lag, vilket också sätter begränsningar för vad som kan rapporteras om fallet.

På onsdagen valde domstolen genom omröstningar 14 nämndemän – åtta män och sex kvinnor, som alla är vita – att höra fallet.

Två av dem kommer dock att skrivas ut när rättegången inleds.

Som en del av urvalsprocessen krävdes en panel med 38 potentiella jurymedlemmar för att fylla i ett frågeformulär.

Det frågade sig om de hade kopplingar till Manchester City eller Manchester United fotbollsklubbar eller någon polisstyrka.

Formuläret frågade också om de var kopplade till fem nuvarande eller tidigare City-spelare – Raheem Sterling, Jack Grealish, Kyle Walker, Riyad Mahrez och John Stones – som kan vara vittnen eller kan hänvisas till under rättegången.

Tidigare i veckan ställdes även före detta Manchester United-stjärnan Ryan Giggs inför rätta anklagad för misshandel och tvångskontroll av sin ex-flickvän.

Mendy kom till Premier League-mästarna City från franska Monaco 2017. Han har spelat 75 gånger för Manchester City, men hans speltid begränsades av skador och formförlust.

Han stängdes av City efter att ha åtalats av polisen i augusti.

Den sista av Mendys 10 landskamper kom i november 2019. Försvararen tog en VM-vinnare efter att ha spelat bara 40 minuter av Frankrikes framgångsrika kampanj 2018 i Ryssland.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post