Marcus Mumford’s new music is about his experience of childhood sexual abuse


Marcus Mumford, sångare i bandet Mumford & Sons, har öppnat upp om en upplevelse av sexuella övergrepp i barndomen som har blivit huvudämnet för hans senaste musik.

I en intervju med GQ publicerad onsdag, sade Mumford kärnan i sin nya låt “Kannibal” är “det där som hände när jag var sex”.

I intervjun klargör han att övergreppen inte begicks av en medlem av hans familj, eller en medlem av kyrkan han växte upp i, “vilket kan vara vissa människors antagande.”

Låten – som är öppningsspåret på hans självbetitlade soloalbum som släpps nästa månad – inleds med raderna: “Jag kan fortfarande smaka på dig och jag hatar det. Det var inte ett val i ett barns sinne och du visste det.”

Mumford sa att låten har väckt svåra samtal med sina närmaste, inklusive med hans egen mamma, som var omedveten om upplevelsen innan han lyssnade på den.

“Jag hade inte berättat för någon om det på 30 år,” sa Mumford till GQ.

Mumford & Sons debutalbum, “Sigh No More”, släpptes 2009 och sålde mer än tre miljoner exemplar i USA. Deras senaste album “Delta” kom ut 2018. Under den nioåriga sträckan sa Mumford till GQ, “Jag lutade mig ganska hårt mot sprit och fick upp några förmodligen beroendeframkallande beteenden.”

Mumford berättade för GQ att han 2019 nådde en självbeskriven “botten” och började traumaterapi, där han berättade om sin upplevelse av övergrepp för första gången.

“De senaste tre åren har bara försökt titta på det och korrigera en viss balans,” sa Mumford till GQ.

Han sa att han har slutat dricka helt och hållet sedan dess och även tagit upp ohälsosamma vanor kring mat.

Forskning från Centers for Disease Control and Prevention har funnit att 1 av 13 pojkar i USA upplever sexuella övergrepp i barndomen, tillsammans med 1 av 4 flickor.

A 2005 CDC-studie genomförd på San Diego Kaiser Permanente HMO-medlemmar fann att 16 % av männen utsattes för sexuella övergrepp vid 18 års ålder. En studie från 1998 publicerad i American Journal of Preventative Medicine fann att överlevande från sexuella övergrepp i barndomen visade sig ha haft en fyra gånger till 12 gånger ökad risk för alkoholism, drogmissbruk, depression och självmordsförsök.

En studie från 1997 publicerad i Clinical Psychology Review fann att män är det mindre sannolikt än kvinnor att rapportera fall av sexuella övergrepp.

Mumford har gjort det klart i “Cannibal” att när han äntligen talade ut om vad som hände har han kunnat börja läka:

“Men när jag började berätta,
det blev det svåraste jag någonsin sagt högt
Orden fastnade i min hals
Man, jag kvävdes
Och så här känns det att vara fri
Även om det följer tillbaka ner
Stirrar in i mörkret med mig.”


Marcus Mumford – Kannibal förbi
MarcusMumfordVEVO
Youtube

Om du eller en nära och kära upplever sexuella övergrepp, vänligen ring Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) konfidentiella 24/7 National Sexual Assault Hotline på 1-800-656-4673.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post